LAUREATEN


In de categorie Beleving  gaat het tussen:

-Lily Oostende: trendy damesboetiek in de Hertstraat mét ook een luik Home & Interior.

-Hangtime: 1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een leuke cafetaria mét zonneterras.

-Design Oostende: in de showroom aan de Koninginnelaan 52 vind je originele topstukken en ontwerpen van jonge designers. Een uniek concept voor Vlaanderen waarbij vakmanschap en authenticiteit centraal staan.

-Lolotte Little and More: Lolotte is een lifestyle conceptstore met Deens-Scandinavisch design voor jong en oud. Er zijn altijd leuke en originele producten voor de huis- en kinderkamer te vinden die elk gezin kunnen bekoren.

-Fleur de Lies: Fleur de Lies – Greenlover – situeert zich in het hartje van Oostende. In deze concept store kan je proeven van een toffe mix aan groene planten, Scandinavisch design en veldbloemen.


In de categorie Meest innovatieve horecazaak  gaat het tussen:

-Vines Wine Bar: Vines is de eerste wijnbar ‘pur sang’ in Oostende.

-Aperitivo Bar: Italië boven in deze gezellige aperobar in de Hertstraat.

-Cappuccino: Sinds 20 jaar is tearoom Cappuccino een gevestigde waarde in de Kapellestraat. In 2018 onderging de zaak een volledige metamorfose en vandaag is het een hedendaagse topper in de winkelstraat.

-Markies: door zijn enthousiasme en unieke manier van bedienen, maakt Markies van elk bezoek aan zijn broodjeszaak een onvergetelijke gebeurtenis. Je gaat er buiten met een glimlach.

-Passe-Vite: de Passe-Vite verhuisde vorig jaar naar een nieuwe locatie in een volledig vernieuwd pand. De heerlijke dagverse slaatjes zijn het handelsmerk van Sofie en Colin.


De Award voor Starter gaat naar één van volgende laureaten:

-Upstairs Hotel: Een urban getaway met een hoekje af. Upstairs Hotel is een trefpunt voor wereldreizigers, citytrippers, artiesten, creatievelingen of gewoon de buurman om de hoek. Een stukje New York aan zee.

-TifoGroup: TifoGroup is een jonge innovatieve start-up die virtuele voetbalspelen maakt voor de supporter. Bij TifoGroup wordt de voetbalsupporter centraal geplaatst.

-Storm: Chef-kok Michiel Rabaey en zijn vrouw Nathalie Hiele pakken uit met een unieke culinaire ervaring. De combinatie van een prachtige locatie en een onuitputtelijke creativiteit van de chef-kok vormen hiervoor de basis.

-Vines Wine Bar: Elke moderne wijnliefhebber zijn gading vindt in een bijzondere setting. Ze hebben meer dan 160 verschillende wijnen en spirits in huis.

-Aperitivo Bar: Geïnspireerd op de Italiaanse aperitivo cultuur, een bar vol Italiaanse flair! Alles ademt Italië, van de cocktails tot uitstekende wijnen al dan niet met een lekker bordje antipasti.

-Caffungi: Caffungi ontwikkelde een zelfkweekset voor het thuis kweken van oesterzwammen op koffiedik.

Bedrijven gestart in de voorbije twee jaar kwamen hiervoor in aanmerking. De jury hield bij de keuze van de laureaten rekening met factoren als innovatie, creativiteit, uitstraling en haalbaarheid.


Voor de Award Renovatie werden volgende laureaten weerhouden:

-Upstairs Hotel in de Hertstraat 15

-Shop Lily in de Hertstraat 5

-Gelukkige Haard (voormalig schoolgebouw) in de Wittenonnenstraat 43

-Jeune Premier (eengezinswoning met kantoor) in de Vogelzangdreef 2

-Providence by Getaway, hotel in de Van Iseghemlaan


Wie de Award Nieuwbouw van het Jaar in de wacht sleept zal gaan tussen

-Storm (H. Baelskaai 21)

-Garage Mercedes Vereenooghe (Marconistraat 1)

-Versluys Oosteroever H. Baelskaai 12

-Ontmoetingscentrum De Ballon (Mansveldstraat 9)

-Kinderdagverblijf Wiegelied (Mariakerkelaan 272).


De Award voor Bedrijf van het Jaar gaat naar één van volgende laureaten:

-Orac: al meer dan 40 jaar richt Orac zich op innovatief interieurdesign op basis van kunststof. Het bedrijf is toonaangevend in zijn sector.

-Atelier Vierkant: Atelier Vierkant maakt unieke potten en objecten met klei. De creaties staan overal ter wereld: van privé-residenties in Ibiza tot in Cannes en andere mondaine oorden. Zelfs de Koninklijke familie van Abu Dhabi en David Beckham hebben een bloempot van Atelier Vierkant op hun eigendom staan.

-Daikin Europe: Daikin is toonaangevend fabrikant en leverancier van systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning, inclusief warmtepompen en commerciële koeling. Het bedrijf vierde vorig jaar de 45ste verjaardag van de vestiging in Oostende.

-Fermette/Depuydt: Achter Fermette staat het familiebedrijf Vleeswaren Depuydt, dat drie generaties geleden als traditionele slagerij begon en vandaag een uitgebreid assortiment fijne vleeswaren, salades, bereide gerechten, diepvriesproducten en kaas tot bij de versspecialist brengt.

-Internationale Luchthaven Oostende-Brugge: Met ongeveer 420.000 passagiers noteert de luchthaven vorig jaar een stijging van 15 procent tegenover 2017. Ook qua cargo was er een vooruitgang. Er is een stijging van 20 procent tegenover 2017. In de vernieuwde vertrekhal is vorig jaar een Junior Club ingericht.


Award voor Persoonlijkheid van het Jaar:


Dit zijn de drie laureaten voor de persoonlijkheid van het jaar:
Dario Gjergja, Het Blauw Kruis, Hubert Rubbens.


De Gouden Zandkorrel wordt de avond zelf bekendgemaakt.


Naast acht Awards voor personen en bedrijven die Oostende afgelopen jaar in de kijker hebben geplaatst, is er dit jaar ook de Stadsfiguur Trophee ism. de radiozender Oostende1 en Deze Week.